Litt om meg selv…

MegJeg heter Siv-Merete Myhr, og er gift med den eneste mannen i verden som passer perfekt til meg. Vi har vært gift i 19 år nå. Sammen har vi to døtre som er 14 og 16 år gamle.

Jeg kommer fra Jæren, men flyttet hit til Myhr da vi giftet oss. Det har vært fantastisk å få bo på gard, og å få muligheten til å oppdra barna våre med garden som ramme rundt livet.

Det er først og fremst mannen som har garden som sitt arbeidssted. Jeg arbeider 80% som lærer. Jeg hjelper også til litt her hjemme, men til vanlig er det ikke så mye tid igjen etter at husarbeid er gjort, middagen er laget og spist, og barna er kjørt og hentet til sine aktiviteter og besøk. Om sommeren blir det litt mer arbeid her hjemme på meg også.

Jentene våre trenger ikke min oppmerksomhet og omsorg på samme måte nå som da de var mindre.  Heldigvis er vi foreldre fremdeles viktige for dem, og får lov til å følge dem i det de gjør, - men det er også naturlig at de i større og større grad blir selvstendige og lever sitt eget liv. Dermed får også jeg mer tid til meg selv. En tid jeg ønsker å fylle med noe som er mitt.

Derfor startet jeg å skrive blogg. Jeg elsker å skrive. Jeg har så mye jeg ønsker å skrive om også. Dette er mine hjertesaker:

1. Åndelige betraktninger.

Jeg er kristen. Å få dele troen gir meg mye glede. Jeg håper du vil lese det jeg har skrevet under denne overskriften på siden min. Du trenger slett ikke å være en kristen selv for å ha glede av det, og du trenger heller ikke å være enig med meg i det jeg skriver. Dersom du selv er kristen - håper jeg at det jeg skriver kan få gi deg noe å glede deg over. Dersom du ikke er kristen - håper jeg at jeg kan gjøre hverdagslivet med Jesus litt mer kjent for deg. At du skal få et lite innblikk i hva det vil si å leve som en kristen.

Målet er å legge til et nytt innlegg her ca en gang i uken.

2. Gardslivet

Vi har et lite, men vakkert gardsbruk på Vestlandet. Her driver vi med melkeproduksjon. I tillegg har vi en liten flokk med villsauer. De gjør en god jobb for oss med å beite ned det som ikke kyrne spiser av ugress og små busker.  Dermed blir landskapet holdt åpent. 

Vi er 10. generasjon som driver garden. I galleriet vil jeg blant annet legge ut bilder og fortelle litt om de ulike bygningene. Vi trives godt som bønder, men innser også at tiden vår er i ferd med å renne ut. Fra 2024 kommer det krav som gjør at vi ikke lenger vil kunne drive med kyr hos oss. Derfor er det viktig for meg å skrive om hvordan det er å drive et småbruk nå, - for snart vil de fleste av oss bli historie. Dessverre....

3. Skolehverdagen

Jeg elsker arbeidet mitt som lærer. Det skjer mye spennende i skolehverdagen. Ikke to dager er like! Det er viktig for meg som lærer å hele tiden strekke meg mot å bli bedre, - å finne ut hva jeg kan gjøre for at elevene mine skal få best mulig utbytte av undervisningen, og hvordan jeg kan gjøre skoledagen så god som mulig for hver enkelt. Her vil du som er lærer etter hvert kunne finne pedagogiske tips og ideer, - men akkurat nå tar jeg sommerferie fra denne biten...

4. Familieliv

Her vil det komme noen innlegg om hvordan vi har det, og hva jeg gjør sammen med familien min.

5. Heidi forteller

For å gjøre noen av fortellingene fra garden litt mer spennende for leseren, vil jeg skrive dem fra en ku sin synsvinkel. Her vil jeg skrive ting som jeg håper vil være tankevekkende og/eller informativt. 

6. Poesihjørnet

Da jeg var yngre, skrev jeg en del dikt. De har jeg aldri delt før. Kanskje tiden er moden nå til at jeg kan publisere noen av dem, - og kanskje det også vil komme noen nye... 

7. Tips og ideer.

Her vil jeg dele ting jeg gjør som kanskje andre også kan ha glede av å prøve seg på. 

Dersom du liker det du leser, må du gjerne dele det med andre. Nederst på siden min vil du kunne abonnere på nye innlegg, eller du kan bli med i gruppen min på facebook. Der legger jeg ut alle innleggene mine. Her er link til siden.

Kom også gjerne med forslag til hva du vil jeg skal skrive om, eller med spørsmål. Jeg vil også bli glad for kommentarer til innleggene min. 

Takk for tiden du har bruk på siden min.

Legg igjen en kommentar