Til Johanne Myhr

Æres den som æres bør - heter det, og er det ett menneske i mitt liv som fortjener heder og ære, må det være du, kjære svigermor.

Johanne og meg
Dette bilde er fra Londonturen vi hadde sammen i fjor høst. Vi kjøpte oss (nesten) like jakker som vi poserte i på Millenium Brigde . (fotograf Miriam Myhr)

Av alt som skjedde den første dagen jeg ble tatt med hit til Myhr, er det deg jeg husker best. Bilen ble parkerte på nedsiden av huset, og da vi gikk opp hagetrappen stod du der på toppen - med åpne hender rettet mot meg, og et stort og hjertelig smil. Jeg kunne ikke fått en bedre velkomst!!

Og den varmen du møtte meg med den første dagen, har du bare gitt meg mer og mer av i løpet av årene vi har hatt sammen. Jeg vet ikke om jeg vil klare å komme på alle adjektivene som må til for å beskrive deg, men noen av de viktigste er følgdende:

  • Hjelpsom!

Du stiller alltid opp! Fjøsstell, barnepass, få bort vanskelige flekker på klær, sy i knapper, strikke sokker, lage middag, vanne blomster, passe dyrene når vi er bortreist... Denne listen har egentlig ikke verken begynnelse eller slutt.

  • Snill

Jeg liker ikke taler der hedersgjesten blir hyllet i så store ordelag at det ikke holder mål, men jeg holder mål når jeg sier at du er det snilleste menneske jeg vet om Johanne!! Du har en sjelden iboende godhet i deg som alle merker som har med deg å gjøre.

  • Engasjert

Du følger med, og vil alltid vite hvordan vi har det og hva vi holder på med. Ikke innpåsliten og masete, men i den ånd at du bryr deg om hvordan vi har det og hva som skjer i livene våre. Ofte sier jentene: "Jeg må bare ned og fortelle til farmor..." - og så er de ute av døren. Og vi to har også hatt mange fine pratestunder sammen ved kjøkkenbordet ditt. Du har to store lyttende ører, og ordene du deler er alltid fylt av kjærlighet, omsorg og varme.

  • Bønnevakt

Jeg vet at du daglig folder dine hender og legger oss over i den allmektiges varetekt. Å få være ett av dine bønnebarn har vært til stor velsignelse for meg. Takk for alle dine bønner, kjære Johanne!

Kjære svigermor, du blir ikke eldre - du blir bare vakrere! Og jeg er så veldig, veldig glad og takknemlig for alt du har vært og har gjort mot meg. DSC_0889Ditt lune lynne og milde vesen har på mange måter blitt en rettesnor for hvordan jeg selv ønsker å være. Du har vært en god veiviser for meg.

Ta imot min store og inderlige TAKK, og vit at jeg umulig kunne fått en bedre svigermor enn det du har vært for meg!!

Følg bondekonen på facebook her 🙂