Skal vi bruke ICE nummer?

For noen år siden var det mye snakk om ICE nummer (In Case of Emergency) Det ble delt meldinger på sosiale medier om at politiet oppfordret alle til å lage en liste over de nærmeste på telefonen sin med ICE foran, slik at de visste hvem de skulle kontakte dersom noe skjedde og en ikke kunne si ifra selv. Dette avkreftet politiet etter hvert. Meldingen var ikke fram dem. Nå var jeg i en diskusjon i helgen igjen der dette kom frem på nytt. Jeg sendte da en melding til politiet på fb for spørre dem om hva som var rett å gjøre. Jeg skrev også at jeg ville publisere svaret fra dem i bloggen min. Først fikk jeg til svar at de skulle sjekke det og komme tilbake til saken, - og så fikk jeg dette svaret:

 

politi

Selv tenker jeg at det i alle fall ikke er noe negativt med en slik liste. Den sier uansett noe om hvem som står meg nærmest og hvem jeg ønsker skal kontaktes dersom det skjer noe med meg. Problemet er at mange har kode på mobilen sin i dag, og dermed finner en ikke disse numrene. På nyere telefoner har en mulighet til å legge til ICE nummer slik at de er tilgjengelige også uten å logge seg på med kode. Dette blir nemlig brukt i flere andre land. Hvilke telefoner dette kan gjøres med eller ikke, må den enkelte finne ut av selv. Det er jo et HAV av ulike mobiler å få tak i!!

Jeg har laget min liste på den måten at jeg har skrevet ICE først, og nummerert etter hvem som skal kontaktes først. Jeg har lagt meg selv til som 0 - for at det skal være mulig å finne ut hvem jeg er dersom jeg ikke har annen legitimasjon på meg.  gje

To andre viktige nummer som kan være lurt å ha på mobilen er disse:

Ringer du 116117 kommer du til den nærmest legevakten - uansett hvor du befinner deg.

Ringer du 02800 kommer du til nærmest politistasjon. Dette er også en døgnbemannet telefon.

Ta en titt på facebookgruppen min  HER . Der deler jeg alle innleggene mine, - fra gardslivet, skolehverdagen og tanker om mangt og meget. Bli gjerne medlem du også 🙂