Selskapslek: Psykopaten!

I helgen har vi hatt besøk av bror min med familie. Og med fire ungdommer i huset, fra 14 - 17 år, er det kjekt å kunne gjøre noe sammen. Lørdagskvelden benket vi oss i sofa og stoler og lekte PSYKOPATEN. Har du vært med på den? Viss ikke kan du lese her hva det er for noe, og så kan du forsøke selv sammen med familie og venner. Passer sammen med både store og små 🙂

Èn; "Psykopaten," går ut på gangen. (Hvorfor leken heter Psykopaten aner jeg virkelig ikke!!) De andre blir enige om et system eller hemmelig signal som skal brukes. Deretter er det den som var ute som skal komme inn og forsøke å finne ut hva som skjer.

Vi startet med en lett en, - trodde vi; nemlig at vi skulle lyve dersom vi satt med føttene i kryss, og ellers snakke sant. Det er innlysende og enkelt for de som VET hva som er signalet, men det er ikke like lett for den som skal tolke alt som skjer. Siden dette var første omgang måtte jeg hinte litt. 20151115_212756

En annen gang valgte vi at vi skulle lyve dersom vi startet med å si eeee foran svaret. Eks: Pskykopaten spør: Heter du Siv-Merethe. Da kan jeg velge å svare: "Eeee - nei. Jeg heter Berit." eller: "Ja, det gjør jeg."

I tredje omgang valgte vi at kun en av oss skulle gi et signal, og at vi alle skulle lyve eller snakke sant ut fra det: Dersom han holdt hånden på armlenet på stolen skulle vi lyve. Alle andre måter han satt med hendene på skulle vi snakke sant. Virkelig moro når en person får flere spørsmål etter hverandre og lyver og snakker sant om hverandre. 20151115_212705

Da det var min tur til å være "Psykopat" bestemte de seg for å ta en skikkelig vrien en på meg. Jeg skulle nemlig få igjen for å ha hintet så mye til de andre! (Jeg som bare ville hjelpe litt....) Jeg spurte og spurte og spurte.... Etter hvert klarte jeg å resonnere meg frem til følgende:

  • Det var ikke måten JEG stilte spørsmålet på. (Eks om jeg startet med spørreord først eller stilte JA/NEI spørsmål)
  • Det var ikke noe personen SELV GJORDE.
  • Det var ikke en spesiell lyd som var signalet.
  • Jeg fikk hint om at det ikke var EN spesielt, men at alle var involvert i signalet.

Til sist konkluderte jeg med at det måtte være personen til høyre eller venstre som gjorde ett eller annet, men hva?

Svaret: Dersom personen som satt til VENSTRE for den som fikk spørsmål, satt med overkroppen bøyd fremover, skulle de lyve. Dersom de satt beint, med ryggen inntil sofaen/stolen, skulle de snakke sant. Det høres enkelt ut, men med et bord bugnende av både frukt og knask og lørdagsgodteri og kaffe og brus, var det hele tide noen som bøyde seg frem etter noe. Det tok meg 50 minutt å finne ut av! Og da måtte jeg få noen små hint til slutt jeg også....

Dette er en lek som kan ta hele natten å finne ut av! Særlig dersom en legger til flere hint eller ting en skal finne ut av, eller dersom det er et system som ikke er knyttet til om en lyver eller snakker sant.

Eks 1: En starter svaret med samme bokstav som psykopaten startet å stille spørsmålet med. Spørsmål: Liker du pizza? Svar: Liker og liker... sånn innimellom liker jeg det.

Eks 2: Alle må flette inn et ord fra sangen "Bjørnen sover," når de svarer. Spørsmål: Hva heter du? Svar: Når jeg SOVER heter jeg Siv-Merethe, - og underlig nok heter jeg det også når jeg er våken!

Dette er en lek som kan ta tid! Laaaang tid! Men det er noe av det som gjør den så kjekk. Mye latter og moro! Og den er enkel å utføre. Her er oppskriften:

  • Samle sammen noen venner.
  • Etter tur går èn om gangen går ut på gangen.
  • Resten blir enig om et signal/system de skal bruke.
  • Psykopaten kommer inn igjen og stiller spørsmål for å finne ut hva som er signalet/systemet.
  • Kos dere!

Bondekonens facebookgruppe kan du kikke på her 🙂