Pannekakepizza – enkelt og veeeeldig godt!

I dag bestilte jentene pannekakepizza til middag. Det er en av de store favorittene her i huset. Enkelt og greitt å lage også. Og om du skulle få uventet besøk, er dette en rask og enkel rett å stelle til.

Oppskrift:

(5 blir stappmette - 7 blir forsynt og 10 får en god smak.)

Sett stekeovnen på 220 grader, og lag så pannekakerøren først.

  • 4-5 egg
  • 7 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • litt salt

Bland alt godt sammen. Ha bakepapir på en langpanne, hell røren utover, og stek på midterste rille i 20 - 25 minutt. Pannekaken skal bli gyllenbrun. Og ja - den kan bli ganske boblete!

Fyll

En kan bruke det en har for hånden. Alle typer pizzafyll passer. Her i huset liker vi den best med pølser. I mengde kan du regne så mye som du vil trenge til en rund pizza. Jeg bruker vanligvis dette:

  • ca 8 grillpølser - skjæres i tynne skiver og stekes litt på forhånd
  • 1 liten løk eller purreløk - som også skjæres i tynne skiver og stekes litt.
  • 1 bks ananas i små biter.
  • ost

Når pannekaken er ferdig stekt, tar jeg den ut og legger på ca 1/2 fyllet på midten - på felt J, med et tynt lag ost over.fyll

Deretter bretter jeg felt K  over J, og legger resten av fyllet oppå der - også med et tynt lag ost over. Til slutt bretter jeg felt R over K. Den ser da ut som en stor rullekake. Til slutt et godt lag ost på toppen, og setter det hele inn i stekeovnen igjen til osten er smeltet - ca 5 min.

Det er særdeles vanskelig å få tatt bilde av en ferdig pannekakepizza, for den forsvinner før jeg rekker det. Innen jeg var klar med kameraet så det slik ut: matServer med en god salat til. Kan virkelig anbefales 🙂

Ta en titt på facebooksiden min HER, og bli gjerne medlem du også 🙂 Der legger jeg ut alle innleggene mine, - fra gårdslivet, skolehverdagen, åndelige betraktninger, og litt av hvert om smått og stort...