Kjekk sommeraktivitet – UTE

Med huset fult av barn - (i alle aldre!) - måtte vi finne på noe kjekt sammen. Det ble sporløp med følgende aktiviterer:

1. Fra start til mål - uten å komme borti bakken.

Det var kun lov å bruke to ting som de kunne finne ute. Klar, ferdig, gå! Den ene gruppen tok to gamle stolputer. Alle stod på den ene og kastet den andre foran seg. Alle over på denne, og så var det å få den første puten fram. Sakte men sikkert.

IMG_6180

Den andre gruppen fant to sykler. I utgangspunktet en mye bedre idè, men veslejenta var for redd til å sitte på, så skilpaddegjengen vant likevel over haren!

2. Tråden gjennom alle.

Gruppa måtte holde hverandre i hendene, med en tråd - knyttet i en stor løkke - hengende mellom to hender. Denne tråden skulle komme rundt på kortes tid. Det var ikke lov å slippe taket, men det var lov å hjelpe til med hendene så lenge en holdt de sammen. Det går også fint å bruke rokkering til dette, men det hadde vi ikke.

IMG_6199

3. Baklengs støvelkast.

Alle på gruppa fikk kaste en støvel - bakover og gjennom bena - tre ganger. Gruppen som fikk kastet støvelen lengst vant denne omgangen. NB! Støvelen ble hele tiden kastet videre fra det stedet den landet på.

IMG_6205

4. Erterspytting i bøtte.

Alle fikk tre erter hver. De minste fikk stå lenger fremme enn de store. Her var det bare å spytte i veg - i håp om å treffe bøtten, - noe som ikke var særlig lett, men gøy!

IMG_6213

5. Sammenknyttet kappgang.

De tre største på laget fikk føttene bunnet sammen. Så var det å gå i takt fra start til mål.

IMG_6231

Her må en passe på at en ikke knytter for stramt. Da gjør det vondt.

IMG_6233

6. Svampkasting på selveste Bondekona!

I mangel på svamper brukte vi store støvkluter. 5 poeng for å treffe hodet, 3 poeng for overkropp og armer og 1 poeng for å treffe føttene. Joda - det ble delt ut en del poeng på denne aktiviteten, men heldigvis ikke for treff på hodet!

IMG_6258

7. Flaskekrig.

Alle på laget fikk en stor flaske fylt med vann. Lagene stilte seg opp på rekke mot hverandre. På ny brukte vi støvklutene - i mangel på baller. Det var om å gjøre å treffe motparten sine flasker og få vannet til å renne ut. Det var ikke lov å ta opp flasken igjen før en hadde kastet fra seg kluten. Etter hvert som flaskene ble tomme, var en ute av spillet.

IMG_6267

8. Lagbilde.

Oppgaven var å lage et kreativt og morsomt bilde, der alle på laget måtte utstråle en eller annen form for humor. Det ble virkelig flotte bilder ut av dette. De blir litt for utleverende, så jeg tar dem ikke med her, - men en veldig kjekk post å ha med.

Overskyet og litt småregn innimellom var ikke noe hinder for at vi fikk en flott opplevelse. Dessuten var ikke målet å vinne, men at vi skulle ha det gøy sammen. Vinnerpremien var en pakke kjeks, og trøstepremien til taperne var også en pakke kjeks, - så alle ble glade og fornøyde til slutt.