Hvordan har du det?

Det har vært en spesiell vinter og vår, - på mange måter. Å gå to måneder sykemeldt og få livet satt litt på vent på grunn av tretthet, har vært en både spesiell og ny erfaring. Nå har jeg vært i gang i igjen i 50% en god stund, og det har vært godt. Godt å få være i gang med livet slik det skal være. Slik både jeg selv og de rundt meg egentlig forventer at det skal være.

B12 sprøytene har hjulpet meg enormt mye. Og vårsolen. Likevel er det et stykke igjen. Hver gang jeg har vært hos legen, har jeg tenkt at denne gangen blir nok den siste, for nå går det jo bedre, - men så har ikke kreftene og overskuddet kommet på plass innen utløpsdato, og dermed har det blitt nye runder likevel.

Alle rundt meg har vært udelt positive. Ingen anklager! Ingen sure mine! Ingen: "Nå må du ta deg sammen," holdning. Likevel har det vært vanskelig å gi slipp på de tankene selv. Jeg vil jo så gjerne! Hver dag på jobb, med både elever og kollegaer, er en glede. Mange smil, mye latter, og en god følelse av å høre til.

Men når lunchtimen kommer, da er litt for ofte det meste av energien oppbrukt. Noen ganger har jeg ikke en gang overskudd til å sette meg ned sammen med kollegaene mine, men tusler meg bare ut til bilen og kjører hjem.

Jeg tenker ofte på hvor heldig jeg er som bor i et land som har et helsevesen som ivaretar mennesker med ulike utfordringer. At jeg har fått lov til å være hjemme denne perioden for å hente meg inn igjen og samle nye krefter, uten å bli møtt med verken skepsis eller forakt. Å bli både trodd på og forstått. Og ikke minst at jeg har fått lov til å beholde lønnen min denne perioden. bk

Fordi systemet ivaretar meg, vil også jeg være med på å ivareta systemet. Og det gjør jeg med å betale skatt. Den betaler jeg med glede, og heller mer enn mindre. Nå er det tid for lønnsoppgjør, og de fleste vil ha mer til seg selv. Lik lønn for likt arbeid er jeg fullstendig enig i, men ellers mener jeg det er bedre å kjempe for fellesskapets goder enn for egen vinning. Den velferden vi har i dag betaler seg ikke selv! Vi må alle være med å bidra. Tryggheten vi får tilbake er vel verdt de kronene.

Takk til deg for skattekronene dine, som har gjort det mulig for meg å få være hjemme denne perioden, - med lønn. Jeg vil gjerne være med å betale deg tilbake når det er din tur til å trenge hjelp!

God lørdag 🙂

Se fb-gruppen min her, og velkommen som medlem 🙂