Hva er min verdi?

Hvem er jeg? Et sandkorn på stranden! En dråpe i havet! En ubetydelighet! En av tusen? Nei mindre! En av en million? Nei, enda mindre! En av en milliard da? Nei! Mindre enn det også. Er jeg da ingenting? Bare et null?

Ja, målt i verdens målestokk, så er jeg det! Jeg lever. Jeg dør. Og så er jeg glemt. Men er jeg bare en ubetydelighet? Nei heldigvis ikke. I sommer var vi innom Ravensbourg; puslespillenes by. Selvfølgelig måtte jeg finne en butikk som solgte produktene med det blå merket på hjørnet. På siden av hyllen hang det en veileder med bilde og forklaring til ulike typer puslespill. Puslespillene for de minste hadde få og store biter. For de litt eldre, var bitene mindre og flere, og for de eldste var bitene små og mange.

Slik tenker jeg det er med oss mennesker også. For familiene våre er vi store, viktige brikker, - på samme måte som de er det for oss. Blant venner og kollegaer er vi mindre brikker, men likevel viktige. I samfunnet vi er en del av er vi små brikker. Når en åpner et puslespill med 10 000 brikker, og det er mye blå himmel der som skal settes sammen, så kan mange av brikkene virke helt like. Det er likevel bare èn som passer på hvert sted, og hver eneste en må være med for å bildet skal bli komplett.

puslespill

Jeg ER altså viktige! Jeg har en plass å fylle blant menneskene. Men enda større og viktigere er jeg i Guds øyne. Selv om menneskene som har levd fra skapelsen av, er flere enn det er mulig å telle, - så er jeg - bittelille JEG - et menneske som er sett og elsket av Ham som er over alt og alle!

Hvor fattig du er, du som ikke tror at Gud er til! Selv om Gud ikke skulle finnes (noe jeg er overbevist om at han gjør) så vil likevel TROEN min på at han finnes gjøre meg rikere enn den som ikke tror. Tenk å få kjenne seg elsket av Ham som har skapt himmel å jord! Å få være i Hans omsorg som holder verden i sin hånd. Å få være omsluttet av Hans kjærlighet, som gav sitt eget liv for å gi meg LIVET!

Jeg er IKKE et null! Jeg er Guds dyrebare øyensten!

 Og ved dette ble Guds kjærlighet åpenbart blant oss,
at Gud sendte sin enbårne Sønn til verden
for at vi skulle leve ved ham.

10 Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud,
men at han har elsket oss
og sendt sin Sønn til soning for våre synder.

Joh1.  kap4