Hørt om Frisbeegolf?

Dette er virkelig noe for oss bønder, og for alle som har stor tomt eller tilgang til å bruke skog eller mark! En fantastisk kjekk aktivitet for absolutt HELE familien!! Dette bør virkelig bli den nye folkeaktiviteten i hele landet!

Poenget er enkelt: Det står spesialkurver rundtomkring med ulik avstand og ulike hinder mellom seg. Hinder i form av busker, trær, knauser... Disse kurvene skal en kaste en frisbee oppi, etter samme prinsipp som golf. Etter første kast, går en bort dit frisbeen landet og kaster videre derfra. Det er om å gjøre å bruke færrest kast. Etter første omgang kaster den først som kastet kortest. De andre står bak. Dette for at ingen skal bli truffet av.

Antall kast blir notert ned etter hvert. Vinneren er den som kommer rundt med færrest kast.

Det er mange typer frisbeer, men i utgangspunktet tre hovedtyper: En for lange kast, en for mellomdistanse og en for korte kast. Vi var så mange at det bare ble delt ut en til hver, og så kastet vi på lykke og fromme. Det gikk helt fint det også.

20150806_224505

Denne kurven koster ca 1500 kr. Det enkleste er å ha markeringer rundt for hvor kurven skal stå, og så kan en bære denne ene med seg. Når frisbeen treffer kjettingen faller den ned i kurven.

20150806_225513

Fastmonterte kurver koster over 5000 kr, men de du ser på bildene her er det onkelen min som har laget. Er du fingernem og kan sveise lar dette seg fint gjøre. Kurvene er lakket grønne for å stikke seg minst mulig ut i naturen. Litt vanskelige å få øye på, men det kan fikses med å feste et lite flagg på toppen.

Dette var kveldens familieaktivitet i går kveld. Og her nord er det jo så lyst nå, at det ble tid til to omganger, med en god pause mellom, før vi gikk til ro. Her ser du noen bilder fra hvordan vi hadde det. Yngste deltaker var 7år, og eldste var over 70.

 

Følg Bondekonen på facebook her 🙂