Vannbakkelse – fordi du IKKE fortjener det!

Det er heldigvis ikke så mye jeg irriterer meg over, men hver gang jeg hører frasen: "Because you're worth it," så bare MÅ jeg skifte kanal. Jeg synes den er så skrekkelig tåpelig. Hvorfor er jeg verdt å bruke akkurat DEN shampoen, eller DEN leppestiften, eller.... Nei, jeg har virkelig ikke gjort meg FORTJENT til verken det ene eller det andre.

Jeg har heller ikke gjort meg FORTJENT til noe ekstra godt i dag. Som så mange av dere (tror jeg) er også jeg med i gjengen som tenker at det er på tide å komme inn i hverdagsklærne igjen etter julefråtsingen. Snacks til helgene og ellers ikke. I dag er det onsdag, og ingen ting som tilsier at noe ekstra skal stå på menyen, men jeg fikk så SKREKKELIG LYST til å lage vannbakkels. Så i dag har jeg kost meg med en skikkelig ufortjent gòbit!

En av grunnene til at jeg valgte akkurat vannbakkels, er at jeg ALDRI har fått det til. Og nå bare ville jeg få det til! Det må jo gå bra en gang for meg også, bare jeg finner ut hva jeg har gjort galt tidligere, - tenkte jeg. Fram med google, og lete etter oppskrifter og tips. Men var det hjelp å få der? Selvsagt var nettet nede akkurat da. Frem med mormors gamle kokebok, - og det var ikke det dummeste jeg kunne ha gjort!

20160113_194019 (2)

Oppskrift:

20160113_193954 (2)

  • 125 gr margarin
  • 2,5 dl vann

Varmes opp i en kjele

  • 125 gr hvetemel

Ta kjelen av varmen, og sikt inn hvetemelet - litt om gangen, - til deigen slipper gryten. 20160113_164038

AVKJØL!! Dette er viktig! Deigen må være helt avkjølt, - men ikke nødvendigvis kald.

For å få fortgang på dette, tok jeg deigen over i en annen gryte og klemte den ut på den kalde veggen der. Den første gryten tok jeg kaldt vann i, og da den var kjølt ned byttet jeg igjen. Dette gjorde jeg tre-fire ganger. Da var deigen passe lunket.

  • 3 egg.

Ha i ett om gangen. Egget skal ikke værer vispet sammen i forkant. Rør det godt inn i røren.

20160113_164111 (2)Deigen skal være litt fast,- slik at den ikke siger for mye ut når den settes på brettet.20160113_164458 Jeg bruker to spiseskjeer som jeg dypper i et glass med vann mellom hver gang. Da fester ikke deigen seg til skjeene. 20160113_16481620160113_164804

Stekes på 200 grader i ca 25 minutt. Det var litt ulik størrelse på mine. De største var ikke helt gjennomstekt, og datt sammen etter at jeg tok de ut. De mindre stod fint. Pass derfor på at de har blitt litt gyldne i fargen før du tar de ut. Jeg synes det er bedre at de er litt sprø enn at de er ustekt og seige. Heller et par minutt for lenge altså... Og ikke fall for fristelsen å åpne ovnsdøren FØR de er ferdige  - da ramler de sammen og blir til pannekaker!

20160113_171319

Bruk vanlig krem, vaniljekrem eller en blanding som fyll, og dryss litt melis på toppen. Det er godt med bare melis også, uten fyll.

20160113_192641

Tenk at jeg fikk det til! Å oppleve mestring er minst like kjekt for voksne som for barn!

Kos deg du også - på en onsdag - helt ufortjent!

Se Bondekonens facebookgruppe her, og bli gjerne medlem du også 🙂