Troverdig eller svindel?

Jeg fikk opp dette innlegget på FB-siden min i dag. Vanligvis klikker jeg meg ikke inn på slikt siden jeg regner med at det er svindel, men fingeren kom borti i det jeg bladde nedover - og vips - så var jeg inne på siden likevel. iphone3Dette var neste side som dukket opp. Det første jeg la merke til var selvsagt logoen til VG. Dersom dette er publisert i VG, så må det jo være sant.... eller hva? Og med 2,4 MILL Lesere....iphone4Men det ringte noen bjeller. Det som er for godt til å være sant, ER for godt til å være sant i omtrent i 100% av tilfellene. Det ville vært mindre enn èn promille sannsynlighet for at dette skulle stemme, så jeg sjekket litt til. Jeg gikk først inn på VG sin side for å se om jeg fant igjen artikkelen der, men det gjord jeg ikke. Så søkte jeg etter Ole Finstad. Heller ikke der fant jeg noen treff. Til sist sendte jeg linken som en melding til VG - for å gjøre oppmerksom på at deres navn har blitt brukt til dette, - og fikk denne bekreftelsen tilbake:

Hei Siv-Merethe

Takk for melding! Vi setter veldig pris på at folk forteller oss om disse svindelforsøkene. Send gjerne igjen om du finner. Se ellers under og i denne saken fra juli 2016:

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/svindel/pass-deg-for-falske-vg-artikler/a/23739228/

Vi skrev også om svindelsider i 2015:

http://www.vg.no/forbruker/helse/teknologi/ikke-la-deg-lure-av-denne/a/23439439/

Firmaet bak er anmeldt til politiet i både Danmark og Norge, og vi anmelder alle som forsøker lure folk med våre merkevarer.

Det er fint om du varsler venner ved å dele saken om svindelen (ikke del svindelsidene, da får de lurt enda flere folk). Det er mange som henvender seg til oss om dette for tiden.

Om du har betalt inn noe, må du ta kontakt med banken din for å rapportere svindel. Be banken din sperre for betalinger til disse folkene, og vis til VG og Forbrukerombudets saker.

Forbrukerombudets sak om nettsvindel: http://www.forbrukerombudet.no/2015/07/11043937.0

Send oss gjerne en melding til 2200@vg.no om saken, både om hvor du fant sidene, en lenke, kopi av hva du har betalt (ikke send oss kredittkortnummeret ditt, det må du ta vekk), og skjermbilder av siden du ble lurt på.

Meld det også inn til Forbrukerrådet. Det finnes skjema for klage her: https://eskjema.forbrukerradet.no/skjema/FRA0061/

Det er viktig at alle som blir lurt klager det inn, slik at det kan kjøres sak på dette.

Hilsen VG

vg

Om du er en av dem som har gått i fella, så bruk rådene over. Jammen kan ulvene kle seg ut i særdeles troverdige fåreklær. Selvfølgelig vil de lure ifra deg kortopplysningene dine, - og da er det fort gjort å sitte i fella. STOPP HER!!iphone2

Ta gjerne en titt på FB-gruppen min her 🙂