Spis litt!!

Noen ting er så selvfølgelig at en skulle tro det var unødvendig å måtte si noe om det, men slik er det ikke alltid. De fleste av oss spiser når vi er sultne, men noen må mer eller mindre tvinges til å få i seg mat.

Vi blir ikke mette av å kikke i butikken på alt som er der. Heller ikke av å kjøpe maten med oss hjem. Om andre spiser og forteller oss hvor godt der er, så hjelper heller ikke det oss noen verdens ting!! Om vi har både skuffer og skap fulle av mat, men bare lar den bli der - hva skjer med oss da?? Vi kan ha mat rundt oss på alle kanter og likevel dø av sult.

Dessverre er jeg redd at akkurat dette er i ferd med å skje med mange av oss som er kristne i dag. Livene våre er så overfylt av alt mulig, både på godt og vondt - at vi ikke har tid til å spise - av Guds ord!

I Salme 34:9 leser vi:

SMAK OG SE AT HERREN ER GOD!!  

Dette vil jeg oppfordre deg til i dag: Ta deg tid til Guds ord! Sett deg med bibelen på fanget - og LES! Noen ganger trenger vi grovbrød, andre ganger gjør det godt med en sjokoladebit. Både middag og dessert, surt og søtt, og litt tran innimellom - hører med for å holde oss i god form. Slik også med Guds ord. Det inneholder så mye, og vi trenger å ta til oss alt! Ikke bare plukke ut det som passer oss best!

20150816_162128

Jeg ber ofte: "Gud, gi meg i dag det jeg trenger.... " Det er ikke alltid slik at det jeg trenger er det som smaker best. På samme måte som vi trenger et kosthold som dekker alle våre behov for vitaminer og mineraler, så trenger vi også å ta til oss av hele Guds ord.

I dag kom jeg hjem fra en tur på stølen, vårt lille paradis på jord. Å få gå slik i fjellet er noe av det aller, aller kjekkeste jeg vet. Det er så mektig og vakkert... Så for meg blir det i dag denne kjente, kjære salmen som skal få fylle hjerte og sinn:

121 En sang ved festreisene.

          Jeg løfter mine øyne mot fjellene.
Hvor skal min hjelp komme fra?

 2 Min hjelp kommer fra Herren,
himmelens og jordens skaper.

 3 Han vil ikke la din fot vakle,
din vokter vil ikke blunde!

 4 Se, han blunder ikke og sover ikke,
Israels vokter.

 5 Herren er din vokter,
Herren er din skygge
ved din høyre hånd.

 6 Solen skal ikke skade deg om dagen,
heller ikke månen om natten.

 7 Herren skal bevare deg fra alt ondt.
Han skal bevare ditt liv.

 8 Herren skal bevare din utgang og din inngang
fra nå og til evig tid.

Hentet fra bibel.no

Det andre verset, er vårt - mannen min og meg - sitt spesielle vers. Det har vi inngravert i ringene våre;

Min hjelp kommer fra Herren, himmelens og jordens skaper.

Og han har ikke skuffet! Ikke en eneste gang. Det har nok til tider sett ut som om han var langt borte, men i etterpå-klokskapens lys, har vi fått sett at han var der hele tiden.

Ta deg tid du også - i dag - til å smake og se at Herren ER god!!

Følg Bondekonen på facebook her 🙂