Skap- og skuffekort…

Jeg ble sittende et par timer i går kveld med å lage til kort til å klistre utenpå kjøkkenskapene og skuffene på skolekjøkkenet. Det er så mye lettere for elevene å finne frem (og for andre som skal leie) når det er tydelig merket. SkapkortHer er kortene jeg laget til skuffene: Skuffekort

Og her er de jeg laget til skapene: Skapkort små

Kortene laminerte jeg i dagmorges, klippet dem ut og festet med lærerkitt på rett skap/skuff. Da er de enkle å flytte uten at det kommer merker.

Rabarbragrøt

Tre ettermiddager på rad har jeg laget rabarbragrøt med 6.klassinger. Kjempekjekt! Rabarbra fra egen hage, og den var fremdeles god. Jeg skar den helt ned tidligere i sommer, så det var nye friske stenger på.

20150827_123629 Oppskrift:

 • 4dl renset rabarbra i biter
 • 1dl sukker
 • 5dl vann

Blandes i gryte og kokes i ca 5 min. Ha i:

 • 1dl rosiner
 • 1ts kanel

Kok videre i ca 3 min til

 • 3ss potetmel
 • 0,5dl vann

Blandes godt i en kopp RETT før koketiden er ute og helles i den kokende massen i en tynn stråle under omrøring. Kan serveres både varm, lunken og kald. 
 20150827_123555

Serveringsforslag:

 • sukker
 • melk
 • fløte
 • vaniljesaus
 • vaniljeis

20150827_134212Det kjekke var at nesten alle elevene syntes det var godt. Vi skylte små melkekartonger som vi hadde restene oppi. Dermed fikk de med seg en liten smaksprøve hjem også.

Følg Bondekonen på facebook her 🙂