Ordenselevoppgaver

Hei igjen! Her kommer jeg med en oversikt over hvordan jeg organiserer ordenselevoppgavene - som jeg lovet i går! Som dere ser er det mange oppgaver som skal gjøres, og alle har sin oppgave. Har en flere elever er det bare å fylle på med flere oppgaver, som f.eks. åpne vinduet for lufting, vanne blomster, - eller en kan ha to på oppgaver som å dele ut fagbøker og skrivebøker. Disse oppgavene har de i en uke om ganger. Deretter blir alle flyttet ett hakk nedover, og den som var sist kommer på førsteplass. Alle vet hva de skal gjøre, så når jeg ber for eksempel ber om at linjalene må deles ut, kommer rette vedkommende frem og gjør oppgaven.

Ordenselevoppgaver

Lærerens yndling skifter også hver uke. Den som har plassen sin der, får være i sentrum gjennom uken. Denne eleven får svare først, blir hjulpet først og får på alle måter det er mulig være den som får mest oppmerksomhet. Denne eleven får også lov til å sitte på den gode arbeidsstolen min når vi samles i ringen. Å få være lærerens yndling er STOR STAS for elevene, - og kan virkelig anbefales! Da sikrer jeg meg som lærer at jeg får gitt hver og en spesiell oppmerksomhet. Vi trekker hvem som skal være Lærerens yndling. Da står elevene og småhopper og krysser fingrer i spenning, - og den heldige jubler av glede! Det skal ikke mye til i skolehverdagen for å skape "det lille ekstra" som kan løfte opp et lite hakk 🙂

Word-dokument på nynorsk: ordenselev oppgaver nn

Word-dokument på bokmål: ordenselev oppgaver

PDF på nynorsk: ordenselev oppgaver nn

PDF på bokmål: ordenselev oppgaver bm

Dersom dette var nyttig for deg, ber jeg deg om å lese dette også:

Jeg bor på gard, og skriver både om gårdslivet vårt, tips og ideer til skolehverdagen og ulike tanker om livet. I høyremargen på siden står først de siste innleggene mine ramset opp, og litt lenger nede ulike kategorier jeg skriver om.

Jeg er ikke en av dem som har tenkt å tjene meg rik på blogging. Jeg får mindre enn 2øre for hver sidehenvisning, så her skal det MANGE tusen klikk til før det blir noe av. Det er ikke poenget. Men jeg skulle ønske at vi som blogger om noe annet enn sminke, mote, småbarn, kjærlighetsliv og mat også ble mer synlige i bloggverden.

Når du leser ting du liker, blir jeg glad om du deler, trykker liker eller skriver en kommentar. Det er først og fremst når innleggene blir delt at de også blir kjent. På denne måten blir vi mer synlige. Følg meg også gjerne på faceboksiden min. Mange flere tips og ideer kommer på siden min der.

Ønsker dere en strålende dag 🙂

Følg Bondekonen på facebook her 🙂