O jul(estress) med din glede…

Så har vi vaska gulvet og børi ved - her i huset også. Ja, det har vært litt julestress i huset i det siste, men hva så? Litt stress er ikke farlig når en bare har en god hvile å se frem til, - mener nå jeg. Og det er litt kjekt at ting er i orden til jul. Det skal se trivelig ut i huset. Det skal være noenlunde rent, pakkene skal være pakket inn, julekortene sent av sted (helst før jul...) og litt bakst skal stå klar. Det meste av dette har jeg gjort de tre siste dagene, men nå er jeg (nesten) ferdig! Bare to pakker igjen å pakke inn, et par julekort til å skrive ut som skal leveres i kirken i dag, en skjorte som skal styrkes og å steke ferdig skolebollene.

Ja skolebollene! De fleste småkakene blir båret både inn og ut igjen her hos oss, så det blir helst andre sorter. De julekakene jeg har bakt er hvite kakemenn, ambrosiabrød og delfiakake. Det ble Smeiley-kaker hos oss... 20151224_124040Delfiakaker er en av Olavs favoritter. Har prøvd meg på en ny vri, så nå er jeg litt spent på hvordan den smaker: Byttet ut mørk kokesjokolade med vanlig melkesjokolade, og kuttet ut kaffien. Kanskje vi damene også liker den da? Det gjenstår å teste ut... Ikke sikkert mannen i huset blir like fornøyd... 20151224_124159

Ellers: Iskake og snickerskake, og i morgen blir det dronning Maaud fromasj og bananrullekake til dessert. Da har vi mye søtt og godt å fete oss opp på...

Jeg rakk også å få med meg slutten på "Tre nøtter til Askepott," mens jeg fiksa buksa til Olav. 20151224_123015

Snart tid for å senke skuldrene og la julegleden fylle både hjerte og sinn.

Tradisjonen tro fikk jentene en liten aktivitetsgave i går. Disse tegnebøkene er virkelig til å stresse ned med. En veldig både fin og kjekk aktivitet, - og så blir det jo bare så utrolig flott! De har veldig ulik stil, men begge deler blir veldig fint.20151223_152635

De farget i flere timer i går, med vakker julemusikk i bakgrunnen. Kunne tenkt meg å sette meg ned jeg også, - men da hadde jeg ikke tid...

20151223_170334 Overlesset juletre?? ALT må opp! Koselig det... 20151224_123918

Vil ønske dere alle en velsignet god julehøytid med ordene vi sang sist helg fra Händels Messias:

 For et barn er oss født,
en sønn er oss gitt.
Herreveldet er lagt på hans skulder,
og hans navn skal være:
Underfull Rådgiver, Veldig Gud,
Evig Far og Fredsfyrste.

Jesaja 9.6