Når ENDEN er god…

I dag har jeg fått noen rare blikk på meg. Kanskje ikke så rart siden jeg har kravlet rundt på gulvet på Rema1000 på Ostereidet - iført skjørt og med rumpa i været - og snust under reolene. Og alt på grunn av en forsvunnet bilnøkkel. Neida, - ikke første gang dette skjer... Vel - det ER i alle fall første gang jeg kryper rundt på gulvet da...

Jeg skulle bare innom i full fart og få tak i litt grillmat vi skulle ha med på midtsommerfest hos naboene. En rask butikkrunde, varene på båndet, opp i poser, betale - ut... Men der stoppet det. Jeg pleier alltid å gå med nøkkelringen tredd innpå fingeren, men der var den ikke lenger. Posene blir sjekket, lommene, handlekurven, disken, gulvet... Ingenting. Ut til bilen. Kunne jeg ha glemt den der. Neida, - der var lukket og låst. Inn igjen. Ut med alle varene. Ny kontroll. Ny leterunde rundt disken...

Borte.

Etter tre runder i butikken, der jeg hadde saumfart hver krik og krok jeg hadde gått til, samt forsiktig ymtet frampå til de andre kundene om å være på vakt etter en bilnøkkel, - var det tid for gulvet. Fort gjort å sparke til en nøkkel på gulvet slik at den havner UNDER en eller annen reol, tenkte jeg. Jeg forsøkte først i de folketomme radene, men innen jeg var kommet ned på knærne var det ikke særlig folketomt lenger, så det måtte jeg bare gi opp. Så for jeg der og kravlet og følte meg alt annet enn lur!

Etter en halvtime fortvilet surring rundt i lokalet tenkte jeg at jeg måtte undersøke rundt kassen en gang til. Nøkkelen pleier ALLTID å henge trygt på fingeren fra jeg går inn og til jeg går ut. Jeg tar den ikke av, annet en kanskje når jeg skal betale. Kassegutten kontrollerer både innsiden av disken og gulvet, og jeg så enda en gang etter på utsiden. Og der låg den! Litt til sides for kortautomoaten på en liten sort avsats. Nesten usynlig!

Jeg vet ikke helt hva som var mest pinlig: Å finne den der eller å ha kravlet rundt på alle fire med nesen i gulvet... Nøkkelen ble i alle fall funnet, - så får jeg være glad for det...

Det var heldigvis en uformell midtsommerfest, med gjester som kom til ulike tider, så vi slapp å skjemme oss ut med å komme for sent. Grillingen var godt i gang da vi kom bort...P1000781...og partyteltet bugnet av godsaker. P1000785En deilig, frisk og god fruktpunch var også laget til. Enkelt å lage til, - det er bare å komme på det... P1000788Utenfor var det rigget til med sitteplasser. Skyene ble feiet til sides, og solen kom og hilste på oss.
P1000784Så skulle vi "Danse rundt stangen." Må si jeg lurte litt på hva det var. Da ble jeg fortalt at i Sverige - hvor den ene vertinnen kommer fra - var dette årets viktigste festdag. En pynter da en Maistang, som er en grein, dekket med smågreiner og blomster, med en eller flere tverrgreiner, pyntet med bånd og kranser, og synger og danser rundt denne. Det minnet om vår tradisjonelle juletregang, med sanger som Så går vi rundt om en enebærbusk, Små rumpetroll o.l. - som vi hoppet og klappet og gjorde bevegelser til. Veldig festlig - og kjekt å kunne leke sammen både store og små. P1000791Tusen takk til våre naboer som laget til denne flotte midtsommerfesten 🙂 Vi kommer gjerne igjen 🙂 🙂