Makk i baken

Da vi i går skulle se til sauene, la vi merke til at det ene lammet var mer urolig enn de andre, - og det var ikke rart, for det var full av makk! Men å få tak i et villsaulam, er adskillig lettere sagt enn gjort. Det ble dagens trim for både mannen og meg!! Men - som i så mange ulike saker - vinner den som holder ut lengst.

Vi tok lammet med oss hjem, fikk klippet, vasket, stelt og smurt. Det er første gang vi opplever at et lam har fått makk. Det var helt forferdelig å se hvordan de små hvite makkene kravlet i hopetall i det store åpne såret. Å stelle syke dyr er absolutt den verste jobben jeg er med på! Men nødvendig!!

20150730_112600

Lammet fikk være inne i natt, og da vi kom til det i dagmorges var det tydelig at middelet hadde gjort jobben sin. Ikke mer makk, og det hadde lagt seg en fin skorpe over såret. Et tykt lag med sårsalve ble smurt på, og så fikk vesla komme tilbake til mammaen sin - som har lengtet og brekt i hele natt. Ja, hele slekta stod på rekke og rad for å ta imot lammet da vi kom.

på geledd

Da får vi bare følge med videre, - og håpe at ikke flere blir syke. Dersom noen har gode tips til videre stell/forebygging, så kom gjerne med dem!