Må, bør, kan…

Jeg liker meg best når jeg får ha kontroll over hva som skal gjøres, så derfor satte jeg meg ned ved PC-en og laget meg en liste over alt arbeid som gjenstår til konfirmasjonen - og skrev den ut. Det ble 5 fulle sider!! 5!!!! Hjelpe meg! Jeg så på sidene mine, ble helt matt, og tenkte først at dette kommer ALDRI til å gå bra.

Men så tok jeg meg sammen og tenkte at det er bare å brette opp armene og gå igang. Og det var jo veldig mange små ting på listen. Ting som bare skulle huskes på. Det var slett ikke så ille som det så ut til. Likevel... Listen ble for lang og for tung. 20160426_195428

Noe måtte gjøre, - men hva. Så fikk jeg en god idè! Jeg har mange ganger laget arbeidsplaner til elevene mine med oppgaver i tre ulike kategorier, - nemlig MÅ - BØR og KAN. Nå har jeg gjort det samme for meg selv, og da viser deg seg at MÅ listen slett ikke ble så lang. Faktisk er det BØR og KAN listen som er lengst.

Jeg er fremdeles elev i livets skole, og jeg forsøker meg på videreutdanning i emnet: La GODT NOK, være GODT NOK! Ikke like lett alltid for en som vil at alt skal være litt mer enn godt nok. Helst mye mer. Aller helst perfekt! Men jo mer jeg studerer og gransker dette spennende faget, jo mer finner jeg at det ligger mye lykke og glede i det.

Så nå forsøker jeg å forholde meg til KAN listen, så får jeg se om jeg får begynt på BØR listen før dagen kommer eller ikke. KAN listen - med utvask av gryteskap og rydding av garasje - skal i alle fall få ligge. De oppgavene kan jeg nok finne igjen ved en annen anledning.

Tiden FØR konfirmasjonen skal også være en tid for glede. Ikke stress! Selv om slike lister kan være både nyttige og gode, så kan de også være litt trøblete av og til. Men med min lille MÅ liste er jeg godt optimistisk på at vi både skal hygge oss med det som skal gjøres, og at vi skal komme godt i havn med alt før dagen.

Jeg GLEDER MEG!

Følg med videre på FB-siden min her 🙂