Loppemarked i klasserommet – gjennomføring (overslagsregning)

Vi hadde en veldig kjekk mattetime i dag. Elevene fikk utlevert hvert sitt ark, + post-it lapper til å skrive prisene på. Jeg sa faktisk INGEN TING, og det gikk nesten helt bra. CIMG2784Jeg burde presisert at de ikke fikk skrive priser med hel tier. At de ikke satte 40kr som pris på en gjenstand, men heller 37, - eller 42,- slik at de fikk øvd seg bedre på det å avrunde. Mange hadde gjort det likevel, men ikke alle. 

Det var fantastisk å bare være vitne til hvordan de arbeidet: Fant gjenstander, satte på priser, inspiserte hverandre, gikk rundt og fylte ut sin egen liste, hvordan de kommenterte og hjalp hverandre undervegs... l1For en utenforstående kunne det nok virket ganske kaotisk å komme inn i en slik time, men elevene selv var så fokusert på sin egen oppgave at de lot seg ikke forstyrre noe særlig av at de andre også gikk rundt omkring. l2

Her viser og forklarer de for hverandre hva de har gjort.

I timen etter fikk de fortelle hvordan det hadde gått. Alle hadde likt arbeidet. Her er noen av det de sa:

  • "Det er kjekkere når vi får gjøre noe annet enn å jobbe i bøkene.
  • "Det er på en måte matte dette også."
  • "Det var gøy å få gå rundt i klasserommet."
  • "Når jeg ikke forstod noe, så jeg bare på hva de andre gjorde, og da skjønte jeg det likevel."

Loppemarked

Det var to sider på skjemaet som vi brukte. Til sammen tre oppgaver. Ikke alle ble ferdig med den siste. Leksen til i morgen ble å ta med arket hjem, og å vise og forklare hva de hadde gjort.

Selv om jeg slapp å si noe særlig, gikk stemmen min fra grov til forsvunnet i løpet av noen få timer på formiddagen. Det endte med at jeg måtte pakke sammen og komme meg hjem. Må man, så må man, - selv om jeg liker det lite. Vel, - vet at det er noe her hjemme som synes det er litt godt når volumknappen min er av.....

Skjemaet (rettet) finner du her:

Loppemarked i klasserommet - avrunding

 Følg Bondekonen på facebook her 🙂

PS: Håper det STEMMER at du har en fin dag 🙂