Lesesirkel – en kjekk måte å arbeide med tekst

Da var jeg endelig litt tilbake igjen i arbeid. Godt å få være i gang med det "normale livet" igjen. Neste uke skal vi starte med lesesirkel. Det har vi ikke gjort med denne elevgruppen tidligere, så det blir litt spennende. De fleste synes dette er en kjekk måte å arbeide med en tekst på. Heldigvis hadde jeg et oppsett fra tidligere år som vi kan bruke.

Deler den med dere her som wordfil:  lesesirkel u.bilde (både bokmål og nynorsk) NB: Bildene er ikke med, siden jeg er usikker på om noen av dem ikke er tillatt gjengitt. LS

Det er også småkort med som kan klippes ut, lamineres og brukes flere ganger med elevene.

Elevene deles inn i grupper på inntil 7 elever. Oppsettet passer også godt til faktatekster, men da kutter en ut persongransker, eventuelt også miljøskildrer.

Det kan være lurt å starte med en kort tekst, f.eks. et eventyr, og at en går gjennom de ulike rollene i fellesskap slik at alle er trygge på hva de skal gjøre.

Jeg gleder meg, og tror vi skal få en kjekk aktivitet med dette sammen med elevene.

Men nå: God helg 🙂

Ta en titt på fb-gruppen min her 🙂