Lam, påfugl, rev…

Da var 1. april snart over for denne gang (kl. 22:50), og jeg kan røpe at innlegget nedenfor var årets aprilspøk fra meg. Gikk du på, eller fikk du deg en god latter?

I dag er avtalen i boks: Vi skal få låne 2 påfugler her på Myhr i hele april. Hvorfor? Jo nå skal du få høre: For to år siden ferierte vi i England, og som vanlig hadde vi et par netter på et sted hvor de drev med gårdsturisme. Der hadde de en liten flokk påfugler samen med sauene sine. "De beskytter de nyfødte lammene mot rev," var forklaringen. De ser på sauene som flokken sin, og dermed blir reven en inntrenger. Med sine brusende fjær og hissige fremtreden jager de morderen på flukt. sau og påfugl

Noen bekjente av oss har påfugler. Vi diskuterte dette med dem en gang i vinter, og da jeg kontaktet dem igjen i dag fikk jeg løfte om å få ha dem til låns. Disse påfuglene har hatt sauer som sine nærmeste naboer, men ikke gått i flokk med dem, så det blir veldig spennende å se om de finner seg til rette sammen med sauene våre,- og de med dem.  De siste årene har det vært alt for mange lam som har blitt tatt av rev her hos oss, så nå tenkte vi at det kunne være verdt å gjøre et forsøk.

Vi ønsker å komme i kontakt med andre som har erfaring med dette, så skriv gjerne en kommentar eller del videre om du kjenner noen som har forsøkt dette selv. For oss blir dette en ny og forhåpentligvis god erfaring.

Se fb-siden min her, og velkommen som medlem 🙂