Kunst i grønnsaksdisken på Obs…

I kveld var jeg en tur på kjøpesenteret HORISONT for å gjøre helgehandelen på Obs stormarked. Vi dukket opp på 1års bursdagen til senteret, så det var masse folk der. Så mye at de måtte ha parkeringsvakter til å dirigerte oss til ledige plasser. Tenkte først å snu da jeg så det, men så var jeg så innstilt på at det var akkurat der jeg skulle handle i kveld. Å snu en innstilling er ikke alltid like lett....

Vi fant en leding lomme til bilen og karret oss ut. Vi måtte parkere slik at vi måtte gå gjennom hele senteret for å komme til Obsen. Tilbudsskilt lyste mot oss over alt, og høytalerne proklamerte den ene forestillingen etter den andre. Folk flakset og kvitret og surret og smilte over alt.

Jeg stoppet på den ene bokbutikken - der hvor de selger masse bøker til lave priser. Spillene var også til halv pris. Jeg tok meg en runde for å se om jeg kunne finne meg en spennende bok. Blikket sveipte over hylle etter hylle. Og jo da, - det var MYE som så både spennende og interessant ut. Så mye at jeg ikke en gang orket å stanse å se på en eneste bok. Jeg kom meg ut derifra og gikk strake vegen til Obs.

Handleliste på mobilen er en ok ting. "Fredag = Lasagne, Lørdag = taco, Søndag = marinert lammelår, + snacks." Enkelt og greitt! Forstår bare ikke hvordan jeg klarte å få DEN smekkfulle handlekurven på så lite! Greit nok måtte jeg ha en flaske sjampo, litt drikke, noen rundstykker, litt ekstra chips på tilbud og litt mer sånn dill og dall, - men likevel... Halvparten må ha ramlet nedi av seg selv!

Vel, - grunnen til at jeg skriver i kveld er egentlig denne fantastiske saken her: 20151112_184725

I all verden!! Jeg ble HELT facinert! For et kunstverk!! Jeg måtte rett og slett ta opp en og studere skikkelig. Det var nesten slik at jeg lurte på om det var noen som holdt ap med meg. Skjult kamera? Plast mat? Men nei, det var ekte nok. Men hva i all verden er det, og hva brukes det til? En slags sort blomkål?? Se på disse fantastiske snurringene! En trenger virkelig ikke å gå på et galleri eller kunstmuseum for å se ekte kunst. Det er bare å ta turen til grønsaksavdeligen på Obs. 20151112_184732

Gjør som meg: Still deg opp ved ROMANESCO'en! Der kan du stå så lenge du vil, helt i fred, og både måpe og gape og studere HELT GRATIS!! 20151112_184738Nysgjerrig som jeg er, måtte jeg google ROMANESCO da jeg kom hjem. Fant en ganske fin forklaring på Bama sin side: http://www.bama.no/gronnsaker/kal/romanesco/ Roman

Nå lurer jeg jo litt på om det er jeg som er helt sprø som har sett dette vidunderet for første gang i mitt liv i dag, eller om det er noe nytt som har kommet til landet vårt. Blir litt flau nå dersom jeg får kommentarer som at "Dette har jeg brukt leeeenge i middagslagingen...."

Ja, ja - det får så være. Min lykke i dag var i alle fall å oppdage dette mesterverket halvvegs gjemt i en kork på Obsen. Lærdommen er: Ingen vet hvor gleden ligger på lur. Kanskje bak neste sving... Det gjelder bare å ha øynene åpne 🙂

Ta en titt på Bondekonens facebookgruppe her, og bli gjerne medlem du også 🙂

PS: Til dere som følger meg: Jeg hadde en FANTASTISK dag i går på NLA - da jeg hadde mitt ALLER FØRSTE SEMINAR! Takk for alle oppmuntringer dere gav meg den dagen 🙂 Gleder meg til å skrive om det, - men har det litt travelt akkurat nå. Det kommer....