Kjekk sommeraktivitet – inne

Når sommervarmen lar vente på seg, må vi finne frem til aktiviteter vi kan holde på med inne. Det siste året har vi alltid hatt tegnekurs når søsteren min har vært her på besøk med sine fire små - i alderen 4 - 10 år. Alle er da med, både barn, unge og voksne. Vi benker oss rundt bordet, og så står jeg i ene enden og viser - strek for strek - hvordan de skal tegne. Vi har tegnet både fugler, fisker, dyr, julenisse, klovn, påskekylling og mye mer. Det er enkle tegninger, men alle har en opplevelse av at de får det til. Dermed synes de også at det er kjekt.

IMG_6158

I kveld var vi 10 stykker benket rundt bordet - for å tegne hane. Først må de tegne en kladd. På denne er det ikke lov å viske bort noe. Kladden er viktig, for da ser de hva de vil gjøre annerledes til neste gang.

IMG_6161

Når originalen er ferdig, skal det fargelegges og tegnes konturstreker.

IMG_6167

Det er gøy å se hvor ulike de blir, selv om utgangspunktet er det samme. Farger, mønster og ulike detaljer gjør hver tegning unik. Og så er det selvsagt viktig å finne gode navn. Fire av kveldens ble: Ri Hana, Lucki Rooster, Handreas og Muhanebb.

En trenger absolutt ikke å ha særlige tegneferdigheter for å klare dette. Det går også fint å søke på nette på "how to draw..." og finne forslag til ulike ting å tegne der. Det kjekke er fellesskapet i det å lage noe sammen. At det ikke bare er barna som sitter med hver sine egne tegnesaker, men at det store barna, og voksne også er med.

Anbefales 😉