Joda – dette ER noe for DEG!!

Nå skal jeg skrive tre ord som kanskje virker så skumle eller krevende at du ikke våger å lese videre, men les likevel. Kanskje de ikke er så farlige som du tro. Det er ordene Fosterhjem, Besøkshjem og Støttekontakt.

Stadig leser vi om både barn og unge som står i kø og venter på at noen skal forbarme seg over dem i en av disse rollene. Dette er feil kø! Køen burde bestått av familier og voksne som ventet på å få et barn eller en ungdom ekstra å være sammen med, å være glad i, å dele opplevelser med.....

Jo, det kan nok tenkes at de røsker deg ut av komfortsonen din, men hva så? Kanskje du er redd for å få et litt "krevende" barn, eller et "annerledes" barn. Da kan jeg berolige deg med å si at disse barna i særlig grad også GIR mye tilbake. Dersom du er så heldig at du får lov til å være en del av disse barnas liv, da får du en erfaring og en glede du i etterkant ikke ville vært foruten.

Kanskje du tenker som så, at det ikke passer så godt akkurat nå. Tenk en gang til! Det er kanskje et lite barn et sted som trenger at akkurat DU stanser opp litt i din travle hverdag. Et barn som trenger en trygg og god hånd å holde i. Er den full? Eller er det plass for en liten til å snike seg inn?

Vi har vært besøkshjem i mange år nå. En helg i måneden har vi et annet barn enn våre egne jenter hos oss. Ett barn som da er en del av oss. Et barn ekstra som spiser sammen med oss, som blir med på de turene vi reiser på og besøkene vi går i. Et barn som må rydde på plass lekene etter seg, som blir både sint og glad og lei seg - som alle andre barn. Ett barn som stjeler litt av hjertet vårt!

Ett år fikk jeg et laaaangt bursdagskort av helgebarnet vårt. Det ble deklamert stående på kjøkkenstolen og fikk stor applaus av oss alle. Ett hjertevarmende dikt som fremdeles henger på kjøleskapet.

20150730_203031

Å gi omsorg til et barn er ikke først og fremst enn jobb, men en glede! Det er sant at det tar av din tid, din energi og dine krefter, men jeg kan love deg at du FÅR mer enn du gir! En investering med HØY renteavkastning!

Dersom du er blant dem som sitter på gjerdet og venter på "bedre tider," vil jeg si: De "bedre tider" er NÅ! Kom deg ned og kast deg ut i det! Du har en GLEDE som venter på deg!!

Del gjerne med dine venner.