«Jeg mener ikke noe med det!»

Dersom du er blant dem som bruker uttrykket "Å Herre Gud," ber jeg deg inderlig om å lese det jeg har å si deg her!

Vi lever i en tid der det er "in" å være tolerant, noe som er vel og bra på mange måter. Men ofte får jeg en følelse av at toleransen ikke gjelder oss som er kristne. Dersom vi sier ifra om noe vi mener eller reagerer på, da får vi oftest den dommen over oss at vi er arrogante, selvopptatte, viktigperer eller prektige.

Jeg ønsker ikke å være noe av dette når jeg nå prøver å sette ord på noe som er veldig viktig for meg. Jeg skriver dette for at du skal forstå hva ordene dine gjør med meg, og så får du velge selv hva du etterpå vil si.

JEG tror - at Gud er ALLMEKTIG, og at det er Han som har skapt himmel og jord. Jeg tror også at jeg er elsket av Ham, at frelsen i Jesus Kristus er gitt til meg, og at jeg er Hans dyrebare barn. Jeg sier ofte: Herre Gud, men jeg sier det i bønn, i takk og i tilbedelse og i den visshet om at den store skaperen hører vesle meg når jeg ber.

Når DU derimot sier "Herre Gud," er det gjerne for å si hvor flott en genser er, hvor sint du ble for noe eller hvor overrasket eller glad du ble. Når jeg hører at du roper på min dyrebare, store, mektige og hellige Gud på denne måten, er det som du skjærer en kniv inn i hjertet mitt. Det gjør vondt! Jeg får så lyst å si til deg: "Han hører deg, - han som du roper til, og han vil så gjerne få lov til å være DIN Gud også!"

I Bibelen leser vi flere ganger om at det gikk ille med de folkene som "Vanhelliget Guds hellige navn," og det andre budet lyder: "Du skal ikke misbruke Herren din Guds navn." Er dette ord det er verdt å grunne over, eller er det bare fortellinger i en bok?

Det kan godt være at DU ikke tror at Gud er til. Men jeg ber deg: Vær så snill og respekter at jeg - og mange med meg - tror det. Vær så snill å ikke rope på Herren Gud når du ikke mener det! Tenk om noen begynte å rope "Å Herre Allah," eller "Du store Muhammed!" Da tenker jeg det ville blitt stor ståhei!

Det er ditt valg hvilke uttrykk du vil bruke, men neste gang du velger å si "Herre Gud" vet du i alle fall hva du gjør mot meg!

Dersom du mener dette kan være til ettertanke for andre, ber jeg deg om å dele det videre.