IKKE KAST!

Det fleste av oss har vel fått nye fine ting til jul, og i tillegg handlet litt ekstra på både januarsalg, vintersalg, nattåpent... Kjekt med litt fornyelse, - jovisst, - men hva med det gamle? De fargene som ikke er moderne lenger, klærne med det snittet som ikke er helt in i år, eller det vi av forunderlige grunner har vokst ut av? Legge det litt lenger bak i skape eller få det i søpla...

Nei, - Vær så snill! Ikke kast! Vi lever i et overflodssamfunn der vi både kjøper og kaster så det står etter. Kjøp hva du vil for meg, men vær så snill å ikke kaste, verken klær eller annet, som andre kan ha glede av. Det er MANGE som vil kunne ha glede av det du ikke lenger trenger.

Som f.eks THK-stiftelsen. Du kommer til hjemmesiden deres her. thkDe har flere kontainere hvor de samler inn klær og sko, sengetøy, duker, handduker m.m. På siden deres er det en oversikt over hvor du kan levere og hva de ønsker. Pakk det du ikke trenger i en svart sekk, og lever det i fra deg. Da er det noen som får det som VIRKELIG trenger det.

20160317_143045Denne kontainere står utenfor BoGrønt Eikanger Hagesenter på Fyllingsnes. Snart er den full og kan sendes av sted. 20160317_143024Disse sekkene skal altså til Ukraina. Selv om det er nøden i Syria vi hører mest om i media nå for tiden, er det også enorme behov andre steder i verden. Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan iallefall gi videre det vi ikke trenger selv i stedet for å kaste! Det mener jeg er en selvfølgelighet!!20160317_143029Dørene på kontaineren er åpen i butikkens åpningstid. Kast sekken inn, og betal 50kr i kassen for transport. 20160317_143051Det er mange andre alternativ også, både Fretex og gjenbruksbutikker til ulike misjoner og andre lag. Jeg får vondt langt inn i hjerteroten hver gang jeg er på NGIR sitt sorteringsanlegg og ser hva som ligger i kontainerne. Der står det en stor kontainer hvor en kan sette inn ting som kan brukes av andre. Likevel blir både møbler, sykler og mye annet, som er fullt brukbart, bare lempet i søppelet.

Er det virkelig nødvendig? Kan vi ikke heller unne noen andre gleden over det vi ikke selv trenger?

Jeg hørte på radioen en liten fin historie: Det hadde vært storm, og tusenvis av sjøstjerner var blitt skylt opp på land. Dagen etter gikk en liten gutt og kastet en og en sjøstjerne ut i sjøen igjen. "Det er nytteløst," sa en eldre mann til ham. "Det er så mange. Du kan ikke berge alle. Gi opp!" Gutten fortsatte å plukke og kaste. "Si det til denne ene," sa han og holdt opp en sjøstjerne foran ham før han kastet den uti.

Vi har hørt det tusenvis av ganger: Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen. Det er IKKE nytteløst, og det aller, aller minste vi kan gjøre, er Å IKKE KASTE NOE SOM ANDRE KAN HA BRUK FOR ELLER GLEDE AV, MEN GI DET VIDERE.

Vær så snill...

Ta en titt på fb-siden min her, og bli gjerne medlem du også 🙂