Go`bok: Noen kjenner mitt navn

Det hender at jeg tar meg en tur til bokhandelen for å finne meg en ny bok. Problemet er bare at det er så forskrekkelig mange å velge mellom. Valgets kvaler fører ofte til at jeg går like tomhendt ut igjen som jeg gikk inn. Jeg liker ofte best å lese bøker jeg har blitt anbefalt. Da vet jeg litt om hva jeg har i vente. Kanskje du også har det slik? Denne boken vil jeg virkelig anbefale deg å lese. Den griper tak i sjelen fra første til siste blad der den gir oss et innblikk i en verden det er umulig å forstå at har eksistert.

Det er sjelden jeg blir så til de grader grepet av en bok som det jeg har blitt av denne. Nå leser jeg den faktisk for andre gang. En bok så grusom at det er umulig å ta historien inn over seg, og samtidig  fylt med håp, lidenskap, medmenneskelighet, og varme.

På skolen forsøker vi å lære elevene hva som har skjedd i tidligere tider i det håp at historiens grusomheter ikke skal gjenta seg. Denne boken er en historisk reise som blottlegger slaveriet fra innsiden. Vi får også vite noe om kampen mot slaveriet, og hvordan tingene utviklet seg på slutten av 1700 tallet og inn i det neste århundre.

Denne boken kan virkelig anbefales til alle som er samfunns- og historieinteresserte. Du får valuta for pengene ved å kjøpe denne. 

Dette står på bokens bakside:

Noen kjenner mitt navn er en storslagen historisk roman som spenner over tre kontinenter og to århundrer. Men denne prisbelønte boken er fremfor alt en hjerteskjærende beretning om livet til Aminata Diallo, en elleve år gammel jente som blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget om bord i et slaveskip med kurs for South Carolina. Etter å ha jobbet på en indigoplantasje i mange år blir hun videresolgt, men klarer å flykte fra sin eier i New York, der hun havner midt i den amerikanske uavhengighetskrigen mot britene. Mange dramatiske begivenheter senere befinner hun seg nok en gang om bord i en seilskute på Atlanterhavet. Men nå er hun fri og på vei bort fra et land hun helst vil glemme, med kurs for et hjemland som ikke lenger finnes.

Lawrence Hill har med Noen kjenner mitt navn skapt et levende og troverdig bilde av slaveriets grenseløse ondskap og menneskets ukuelige livskraft. Boken er blitt hyllet av et samstemt internasjonalt kritikerkorps, og har innbrakt forfatteren The Commonwealth Writers' Prize, som deles ut til den beste boken skrevet på engelsk i et av Samveldets 53 land.

LAWRENCE HILL, kanadisk forfatter og journalist, har tidligere skrevet flere romaner og dokumentariske bøker. I 2007 utga Font dokumentarboken Desertørens beretning - historien om en amerikansk soldat som stakk av fra krigen i Irak, skrevet i samarbeid med Joshua Key. "Lawrence Hills uhyre imponerende historiske verk er fullstendig oppslukende og fortjener en stor internasjonal leserkrets." - Washington Post "En praktfullt skrevet, fiktiv slaveberetning ... befolket av livfulle skikkelser og gjengitt med fascinerende detaljrikdom." - New York Times

NoenBoken kan kjøpes hos adlibirs her 🙂 (Gratisreklame for noe som er verdt å eie!), - eller du kan få tak i den på biblioteket.

Eller du kan få tak i den som lydbok hos Storytel. Hør et utdrag av boken her .

God lørdagskveld fra sofakroken på Myhr 🙂

Ta gjerne en titt på facebooksiden min her 🙂