Festens fem faser

En fest har alltid fem faser:

  1. Planlegging
  2. Tillaging
  3. Gjennomføring
  4. Opprydding
  5. Mimring

Da var vi ferdig me de tre første, og i god gang med nr. 4. Fem flotte dager har vi fått hatt sammen med hele storfamilien. Travle, men gode dager! Og fantastisk med all god hjelp vi har fått. Vi har fått låne bobil av en kollega til å huse foreldrene mine i, og et vennepar har lånt ut en garasjelelighet disse dagene til tre andre familiemedlemmer. De de kom ble de møtt med friske blomster på bordet, tente lys og et kort med en hyggelig velkomsthilsen. Fantastisk!! En venneinne var med meg mange timer på onsdag med å lage blomsteroppsatser, og flere har kommet med kaker.

To venninner har stått for henting og servering av mat, samt oppvask på konfirmasjonsdagen. To andre tok seg av alt på kjøkkenet i går da vi feiret Olavs 50 års dag og svigermors 80 års dag. Ivrige hender deltok undervegs med mange forskjellige oppgaver, og da vi skulle rydde opp var det gjort på et blunk med god hjelp av familien.

TUSEN HJERTELIG TAKK til alle som har gjort disse dagene så fantastiske for oss!! Takk også for alle gode ord som har blitt sagt, og for alle gavene dere har gitt! Denne uken har vi virkelig fått kjenne på hvor rike vi er! Rike på venner og familie som stiller opp, som deltar, gir av seg selv og bryr seg om oss.

Dagens enkle, men gode frokost: Baguetter med skinke og ost, varmet i ovnen, og med ulikt tilbehør etter smak og behag, sammen med grønn salat og waldorfsalat. Nam!
P1000232Og så var det tid for avskjed. Med alt pakket i bilen var det klart for avsjedsrunden.P1000246Firbeinte fikk også sin del av klapp og kos. P1000240Et siste farvel gjennom vinduet...P1000249Etter en hektisk frokost til 16, så kjøkkenet slik ut etterpå:P1000260Her var det litt å gripe fatt i...P1000262Ute varmet solen fra en blå himmel, så etter å ha berget matrestene, var det tid for å nyte dagen utendørs noen timer. Fordelen med rot (eller bakdelen...) er at det ikke springer av. Jeg fant det igjen senere på ettermiddagen, men det tok heldigvis ikke så lang stunden før det så slik ut: P1000263Etter et storbesøk går jeg alltid i gang med en lek som jeg kaller: Slett alle spor! Jeg - gamle kjerringa - går altså der og stuller og leker for meg selv, - men da går tiden fort, og jobben blir gjort i en fei samtidig som jeg koser meg.

Legg spesielt merke til den vakre kunsten på veggen. Vi hadde tegnekurs i kjelleren en gang tantebarna mine var på besøk, og resultatet ble så flott at det ble til veggpryd etterpå.
P1000267Da var kjøkkenet unnagjort, så nå er det bare resten igjen. Nå har jeg brukt flere måneder på å forberede alt som skulle skje disse dagene, så om jeg bruker noen dager på oppryddingen, så er også det en del av kosen med å lage til fest. Det er en pris jeg betaler med glede etter så mange gode dager. P1000265Nå er det kveld, og jeg er klar for å gå inn i fase 5 - den lengste og kjekkeste av dem alle: Mimrefasen! Og den skal jeg være lenge i!

"Livet er herlig, livet er topp...."

Følg meg videre på fb-gruppen min her 🙂