Er jeg for tykk??

Hjernevasking er å bli fortalt en ting så lenge og så mange ganger at en tror på det selv om det ikke er sant. Uansett hvor sterk psyke en har, tror jeg ingen vil være upåvirkelige  over å bli utsatt for denne formen for påvirkning over lang tid.

Jeg har selv blitt et offer for hjernevasking!

Helt siden jeg var ung, har jeg blitt fortalt at jeg er for tykk! Ikke av familien min. Ikke av vennene mine. De har aldri uttrykt noe annet enn at jeg er akkurat slik som jeg skal være. Likevel...

All reklame, - absolutt ALL reklamer forteller meg noe om hvordan jeg burde se ut! Reklame for sko, for tannkrem, for bil, togreise, forsikring... Uansett hva det reklameres for, så er det slanke, vakre modeller som viser frem tingene, - og som samtidig sier noe om hvordan jeg burde se ut. Vi har reservert oss mot uadressert reklame i postkassen, men hva hjelper det når reklamen er over alt! Tv, blader, aviser, internett, skilt langs vegen...

Det er to ting som er umulig: 1. Å si at en ikke vil utsette seg selv for reklame! 2. Å tro at en kan unngå å bli påvirket av reklame! Jeg er ikke IMOT reklame, men jeg er bedrøvet over hva den har gjort med meg.

Jeg ønsker å være fornøyd med meg selv. Å kunne tenke at jeg er OK selv om livvidden min ikke svinger innover. At en liten bilring rundt magen ikke gjør meg stygg, - men når en HVER ENESTE DAG, hvor en snur og vender seg, blir møtt med inntrykk som sier: Du ER for tykk! Da blir det vanskelig å ikke tro det selv også.

Fruen på bruen

Jeg har alltid hatt noen kilo for mye i forhold til hva verden rundt meg forteller meg at jeg burde hatt, og de fleste dagene sirkler en eller annen tanke i hodet mitt som handler om slanking.  Jeg er lei av å ha det slik. Jeg har lyst til å protestere, men vet ikke hvem jeg kan protestere mot. Reklamen er kommet for å bli. Det er ikke noe jeg kan gjøre med det.

Da får jeg bruke den metoden  jeg har brukt mange ganger før, den som får monstrene under sengen til å forsvinne, - nemlig å "skru på lyset!" Å sette ord på det som er vanskelig kan være en god måte å sette hull på vonde ballonger som vokser inni hjertet på. Så nå sier jeg til meg selv og til hele verden:

"Jeg er IKKE tykk, jeg er faktisk AKKURAT PASSE, og det har jeg tenkt å fortsette å være!!