Dronning Maud fromasj

Det er IKKE vanskelig å lage denne formasjen! Jeg har laget den mange ganger nå, og hatt med meg på ulike tilstelninger. Det er flere som har sagt at de har forsøkt å lage den, men at det har blitt mislykket, - og så har de ikke forsøkt igjen. Det synes jeg er rart, for det kan ikke bli enklere enn dette.... Skal dele mine tips her, og da går det iallefall garantert bra!

Dette er en dessert som absolutt alle elsker! 

Ingredienser til en STOR bolle! Kan også fordeles i to mindre skåler, eller du bruker bare halvparten til en mindre porsjon. Denne mengden holder til 8-10stk.

 • 5dl kremfølte
 • 5 pl gelantin
 • 2 ss vann
 • 5 STORE egg
 • 5 ss sukker
 • 100 - 150 gr kokesjokolade eller melkesjokolade

Jeg bruker melkesjokolade istedet for kokesjokolade. Særlig barn liker best den mildere sjokoladesmaken, - men dette er en smakssak. Bruk det du liker best selv, eller etter alder på gjestene...

 1. Du kan finhakke sjokoladen med en food-prosessor, men resultatet blir ikke like bra som dersom du finmaler den med en mandelkvern eller på et fint rivjern. Sjokoladen er best når den er luftig. En food-prosessor fungerer også, men la den gå lenge slik at sjokoladen blir helt finhakket. Gjør klar sjokoladen først. 20151231_142855
 2. Pisk kremfølten godt stiv (men pass på at det ikke blir smør!) og sett den i kjøleskapet mens du gjør klar eggedosisen.
 3. Legg gelantinplatene til bløt i en skål med kaldt vann. Legg en og en plate oppi slik at det kommer vann mellom dem.
 4. Pisk egg og sukker leeeeenge til skikkelig stiv eggedosis! NB! Det er VELDIG VIKTIG at bollen du skal bruke er HELT REN. Dersom du har pisket krem i samme bolle, MÅ den vaskes ren MED SÅPE, skylles med kaldt vann og tørkes.
 5. Kok opp 2 ss vann i en liten kjele. Ta kjelen av platen og legg oppi en og en gelantinplate. Klem ut vannet først. Rør forsiktig med en gaffel slik at de blir helt oppløst i vannet.
 6. Hell gelantinblandingen I EN TYNN STRÅLE oppi eggedosisen SAMTIDIG som du pisker forsiktig. Rør gelantinen godt inn, men likevel ikke mer enn du må!
 7. Bland kremfølten inn i eggedosisen. Bland godt, men rør ikke mer enn du må!
 8. Hell litt av blandingen i en skål. Strø på et lag med sjokolade. Pass på at sjokoladen kommer helt ut til kantene slik at det sees fra utsiden. Legg på et nytt tynt lag med eggedosis/krem blandingen, og nytt sjokoladedryss. Fortsett til du ikke har mer igjen. Jeg forsøker å få tre lag sjokolade, pluss ett på toppen, men det går fint med to også. 20151231_152807
 9. Dryss over sjokolade på toppen, og sett kaldt i et par timer, - gjerne over natten. 20151231_152739

KOOOS dere! Dette er festens innertier! Garantert!!

Se Bondekonens facebookgruppe her 🙂