Den en ikke har, kan en lage selv! Løko

Elevene har fått prøvd seg litt på løko, og de liker det veldig godt. Problemet er bare at vi mangler løkospill til alle, og at brikkene forsvinner. Nå har jeg laget mitt eget løkospill. Elevene skal selv få være med å fargelegge brikkene i sine egne farger. Det må jo ikke være rødt, grønt og blått.... Så klipper vi og laminerer, og vips - har vi spill til alle.

Oppgaver kan vi også lage selv. Jeg har laget til en mal med 10 ulike figurer. Så er det bare å fylle inn selv. Kanskje andre også vil forsøke seg. Enkelt å bruke som repetisjon eller øving. En kan lage både enkle og kompliserte oppgaver. Elevene kan også få være med og lage oppgaver til hverandre. Her er mange muligheter.

Jeg fikk ikke til å fargelegge skrått på dataen, så det gjorde jeg for hånd. Tenker elevene kan få fargelegge selv i de tre fargene de selv ønsker.

Løko 1Brett dem på langs og lim sammen . Det er viktig å lime dem godt, slik at de ikke åpnes etter laminering.
Løko 2

Klipp ut brikkene. Legg spillet på en papplate og la elevene få oppgaver....

Løko 3

og finne rett plass til brikkene. Legg en annen papplate oppå (eller legg det inn i en bok, legg sammen boken) og snu spiller.

Løko 4

Har de løst oppgaven rett, kommer det frem et mønster. Løko 5

Dette er gøy!

Her er Word-dokumentet mitt, med mal til å fylle inn oppgaver, og 10 ulike løsningsforslag. Oppgavene må dere lage selv. Har bare tatt med en som et eksempel.

Word: Løko

Dersom du ikke får til å åpne dette word-dokumentet, kan du komme til et nytt, oppdatert innlegg HER

Der er også en PDF-fil lagt ved.

Bondekonens facebookgruppe finner du her 🙂