Brevandring på basar

Så var basarhøsten i gang. Høstens første for min del, og da går det jo an. Når høstmørket kommer krypende, da er det koselig med basar: masse god mat, møte venner og bare glede seg over det å være sammen med alle de fantastiske menneskene jeg har blitt kjent med etter at jeg kom hit.

I dag fikk jeg dessuten et ord fra biskop Ole D. Hagesæther som gjorde meg veldig godt. Kanskje det også kan være til glede for deg:

___________

Han skulle bli med på en brevandring, - en rolle han ikke følte seg helt komfortabel i. Gjengen han skulle gå med, så heller ikke særlige spreke ut. En dame hadde endatil møtt opp i lakksko. "Dette kommer aldri til å gå bra," tenkte han noe molefonkent. Så kom føreren. Instrukser ble gitt, og alle fikk en solid karabinkrok i beltet, og etterpå ble de lenket sammen i et langt tau.

"Dere trenger ikke å være redde," sa føreren. "Jeg kjenner vegen, og vil føre dere trygt frem." Og så begav de seg på veg. Hun med lakkskoene også. Selv kjente han seg en smule småirritert på henne. Tenk å møte i lakksko på en slik tur, men sa ingen ting, og følget beveget seg bortover breen.

Så kom de til en bresprekk, og hvem var det som havnet nedi den? Selvfølgelig var det hun med lakkskoene! Men føreren var rolig og trygg. Nye instruksjoner ble gitt, og snart var alle kommet velberget over. Da så han at hun ikke lenger hadde lakkskoene på seg. Hun hadde fått skikkelige sko av føreren. Han hadde gitt henne det hun trengte for turen. Likevel hadde det gått galt, - hun falt ned i sprekken og måtte reddes opp igjen.

_________________________________

Slik er den gode føreren min også. Stadig dukker jeg opp med feil utstyr. Så får jeg av ham det jeg trenger. Likevel havner jeg gang på gang ned i sprekkene. Men jeg er ikke alene. Han er der med meg. Jeg er bundet fast til ham, og han til meg. Om jeg ikke ser det, eller kjenner det selv, så er han der og holder meg fast.

I tillegg til at han er der selv, har jeg også fått et solid reisefølge med på turen, som også strammer til i tauet når det trengs.

Frykt ikke, for jeg er med deg,
vær ikke redd, for jeg er din Gud!
Jeg gjør deg sterk og hjelper deg
og holder deg oppe
med min rettferds høyre hånd.

Jesaja 41:10

Min favoritt på basar er alltid fruktkorgen - dersom det er sjokolade i den vel å merke.... Vant ikke noe selv denne gang, men fikk et par varme ullsokker med litt lørdagsgodt oppi, av min gode svigermor. Dermed er resten av kvelden reddet 🙂

20161022_173529

God helg 🙂

FB-gruppen min finner du her 🙂