Bondekonens lørdag…

Når andre tar helg, er det full rulle hos oss. I dag våknet jeg tidlig av FEIL lyd ute; nemlig lyden av regn. Selv om det var meldt, var det litt trist likevel. Slåtten utsatt enda noen dager...

Jeg gikk ned og skrev dagens innlegg: "Pass deg for GRESSET - det SKYTER." Når jeg forsøker å formidle kunnskap, bruker jeg alltid litt tid på å sette meg ekstra inn i det jeg skriver om. Selv om jeg kan det fra før, så vil jeg at det skal være så korrekt som mulig. Dermed gikk det litt mer tid enn normalt til dette i dag.

Etter frokost ble jeg med mannen opp på beite for å se over strømgjerdene der. Han holder på med vedlikehold av en redskapsbod, så da fikk jeg tatt den i øyesyn med det samme. Da vi kom opp stod det også to andre der og betraktet arbeidet hans, nemlig to kyr som absolutt ikke hørte til der - på beste bøen! Dagens første trim ble satt i gang for både to- og firbente.

20150815_091710

Da de - noe motvillig - var kommet på plass, fikk jeg telefon om at "videomannen" var på veg. Hvem det var og hva det gjelder røper jeg ikke nå. Det kommer om litt... Men iallefall,- full fart ned, - og selvfølgelig hadde tre kyr benyttet seg av å gå gjennom porten vi hadde latt stå åpen da vi kjørte opp. Ny trimtur, og denne gangen måtte jeg ut i det lange, våte gresset for å komme foran dem og få jaget dem på plass. Det gikk det også, men klærne mine var ikke av den vanntette typen, så jeg stod ganske dryppende ved porten da jeg lukket den bak kyrne.

Så bar det hjem i en viss fart. Jeg fikk på meg tørre klær til oppdraget. Da det var gjort, var det å komme seg opp på beite igjen for å fullføre jobben. Først gikk jeg langs hele strømgjerdet bare for å se at det stod skikkelig. Det hender rett som det er at hjorten river det ned, så det må ha tilsyn med jevne mellomrom.

20150815_115448

 

Så skulle sauene få litt mer å beite på, så da var det å flytte og ordne med gjerde til dem. Den ene strømnoten hadde floket seg så sammen at jeg brukte lang tid på å nøste den ut og å finne ut hvor den begynte og sluttet. Slikt som skjer...

20150815_122110

Ned til lunch, og nå venter huset på en "oppsjaining," og når DET er gjort kommer dagens høgdepunkt: En tur i fjellet sammen med hele familien!!

Om jeg misunner dere som kan sitte med et strikketøy i hendene en lørdags formiddag? Nei, jeg gjør ikke det. Selv om det kan være litt FOR travelt innimellom, så er det så mye glede i dette livet og arbeidet vi holder på med at jeg ville ikke byttet det bort mot noe annet!

Ønsker dere alle en fortsatt fin og god lørdag 🙂

Følg bondekonen på facebook her 🙂