Bondekonen i politikkens vind…

Jeg blir mange ganger rett og slett sjokkert  over hvor UTROLIG lite mange vet om hva vi bønder holder på med og hva vi gjør i vårt daglige arbeid. For kort tid siden måtte jeg forklare en voksen mann hva en rundball er, og hva det vil si å legge gresset i silo. Dette er så selvfølgelig for oss, at vi ikke tenker over det, - men jeg tror faktisk at de FLESTE i vårt langstrakte land vil ha problemer med å forklare skikkelig hva både rundballer og silo er.

20150709_103819
Garden vår ligger underkuet til, sett fra et juridisk ståsted!

Jeg har derfor tenkt at jeg skal legge til en ny kategori på blogge min som jeg vil kalle: "Bli kjent på garden." Her vil jeg skrive om ulike ting som skjer her på en enkel måte slik at ALLE kan forstå det. I barnebøker er det oftest flotte bilder av dyrene som går ute på beite, og en bonde som sitter på traktoren, - men er det noen bøker for barn (og voksne) som forklarer hva en fohøster er og hvordan den fungerer? Eller at gresset i en silo kan begynne å brenne? Eller hvorfor Oksekatalogen er bondens viktigste bok? Her er et HAV av emner å ta av.

Dette mener jeg er politikk!! Og grunne er følgende: Skal vi fortsatt kunne ha et livskraftig landbruk rundt omkring i de mange små bygdene i landet vårt, må vi ha folket med oss. Da er det viktig å spre kunnskap og informasjon om hva vi holder på med på en slik måte at den vanlige mann kan ta imot det. Ingen pekefingermoral! Den når sjelden frem, - men å vise frem livet vårt. La folket få se hvor mye som ligger bak oksesteken i ferskvaredisken, kremfløten de pynter kaken med, grønnsaksblandingen som skal kokes, ullgarnet de skal strikke nye tøfler av....

Så lenge det bare er vi bønder som roper: "La oss leve," henger livet i en tynn tråd, men når folket roper: "La bonden leve," da er det håp! Og mange bekker små - skaper den sterkeste Å! Jeg håper at jeg kan være med og lage noen slike små bekker....

Dersom du tenker dette er en god idè hadde det vert kjekt om du skrev en kommentar til hva du kunne tenke deg at jeg fortalte om. Selv om jeg har en god del ting lagret i tenkeboksen, så hadde det vert ekstra kjekt å høre hva dere mener.

Bli med Bondekonen videre på facebook her 🙂